V času študija spoznaš delodajalce

V času študija spoznaš delodajalce

”Ob koncu študija geografije sem se vpisala na višjo šolo, saj je v času študija možno navezati stike s potencialnimi delodajalci ter jim predstaviti svoje delo.”

Nina Kotar, diplomantka programa Varstvo okolja in komunala, Višja strokovna šola Šolski center Novo mesto

Na višjo strokovno šolo sem se vpisala ob koncu študija geografije, ker se mi je iztekel študentski status in sem si z vpisom na višjo strokovno šolo podaljšala študentski status in hkrati pridobila nova znanja in izkušnje. Pol leta po diplomi pa sem se tudi zaposlila.

Menim, da višješolsko izobraževanje v splošnem prinaša prednost, ker je študij razdeljen na teoretični in veliko praktičnega dela. Predvsem praktični del izobraževanja je v današnjem času lahko dobra konkurenčna prednost.

Delam na področju okolja in prostora. Pridobljeno znanje in izkušnje iz časa študija mi zelo koristijo pri mojem delu. Področje okolja in prostora me že od nekdaj zanima, zaradi česar si želim kariero graditi v tej smeri. Osebno se mi zdi nadvse pomembno, da si pri delu natančen, organiziran, učinkovit in strokoven. Na delovnem mestu mi je pomembna karierna kakor tudi osebnostna rast, in verjamem, da znanje pridobljeno na višji strokovni šoli lahko to omogoči.

Moje mnenje je, da bo višješolsko strokovno izobraževanje v prihodnosti vse bolj privlačno za študente, ker imajo že tekom študija možnosti navezati stike s potencialnimi delodajalci in se jim preko praktičnega izobraževanja predstaviti.