Snemanje videov na 3. partnerskem srečanju v sklopu projekta MentorTrain

Snemanje videov na 3. partnerskem srečanju v sklopu projekta MentorTrain

Tretje srečanje projektnih partnerjev v sklopu mednarodnega projekta MentorTrain je med 5. in 7. novembrom 2019 potekalo na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor. Udeležilo se ga je 13 predstavnikov, in sicer 2 predstavnika iz CIFP DON BOSCO LHII iz Španije, 2 predstavnika Instituta »Jožef Stefan«, 3 predstavnice Skupnosti VSŠ iz Slovenije, 2 predstavnika Knowledge Innovation Centre iz Malte, 2 predstavnika SDRUZENI PROFESNIHO TERCIARNIHO VZDELAVANI iz Češke ter 2 predstavnika institucije TALLINNA TEHNIKAKORGKOLL iz Estonije.

Tokratno partnersko srečanje je bilo namenjeno predvsem produkciji 18 video posnetkov, ki bodo v nadaljevanju projekta podnaslovljeni v nacionalne jezike, med njimi tudi v slovenščino. Kratki videi, razdeljeni v več vsebinskih sklopov, bodo na voljo mentorjem v podjetjih kot uporabno orodje za lažje in uspešnejše načrtovanje in izvedbo praktičnih izobraževanj ter vsem ostalim, ki želijo pridobiti dodatna strokovna znanja s področja upravljanja praktičnega izobraževanja študentov višjih strokovnih šol.

Poleg snemanja videov so se partnerji dogovorili tudi o nadaljnjih projektnih aktivnostih, kot so pregled morebitnih vsebinskih prekrivanj na ravni scenarijev, priprava prevodov video vsebin, diseminacija in promocija projektnih rezultatov ter razrešili odprta vprašanja na področju administrativno-finančnega vodenja projekta. Naslednje srečanje bo potekalo v Tallinnu v Estoniji od 3. do 4. marca 2020.

Več o projektu MentorTrain:
http://arhiv.skupnost-vss.si/mentortrain/

Vir fotografij: VSGT Maribor