Praksa odpira vrata do zaposlitve

Praksa odpira vrata do zaposlitve

”Praksa v Nemčiji je bila res enkratno doživetje, saj sem se veliko naučil, se izkazal in dobil priložnost novega sodelovanja s tem podjetjem.”

Jure Svetelj, študent mehatronike, Višja strokovna šola Šolski center Kranj

Erasmus+ izmenjava mi je odprla popolnoma nov svet. Imam neverjetno dobro izkušnjo, ki sem jo izkoristil do zadnjega trenutka. Izhajam iz družine, kjer imamo že 150-letno tradicijo in mizarstvo, tako da mi delovne navade niso tuje. Tudi Erasmus+ sem izkoristil za praktično izobraževanje in bolj usmerjeno v delo ter poklicno specializacijo.

Prakso sem opravljal v podjetju Festo Didactic v bližini Stuttgarta v Nemčiji. Podjetje je eno izmed vodilnih v svetu avtomatizacije in prav ta izkušnja me je usmerila v življenje, ki ga imam sedaj. Izdelovanje strojev, proizvodnja avtomatizacije – na splošno moj študij v celoti – mehatronika. Imel sem  trimesečno prakso v tem podjetju, kjer so me zelo dobro vpeljali in celoten odnos se je razvil do te mere, da sem z njimi do sedaj preživel skoraj tri leta. Pri njih sem preživel tudi 18 mesecev in izdeloval diplomsko nalogo. Kmalu zatem so me povabili na pomoč pri delu v proizvodnji nestandardnih strojev, saj so potrebovali izkušenega in motiviranega delavca.

V času sodelovanja z njimi sem v drugem letniku višje šole postal tudi državni prvak v mehatroniki, na tekmovanju Euroskills. V podjetju sem še vedno zelo zaželen, službo imam zagotovljeno. Sem se pa zaposlil v Sloveniji, odpiram pa tudi svoje podjetje RoboSystems.