Na študijski praksi v Avstriji

Na študijski praksi v Avstriji

”Prakso opravljam v avstrijskem podjetju, kjer v dizajnerskem timu pomagam pri oblikovanju spletnih strani in aplikacij. Res je krasno, ko lahko pridobljeno znanje s študija preneseš na delovno mesto.”

Isabel Gauvin, študentka medijske produkcije, Višja strokovna šola Academia Maribor

Od sredine marca 2017 v okviru programa Erasmus+ opravljam strokovno prakso v Avstriji. To opravljam v podjetju PmOne, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani, optimizacijo, izdelavo programov in še marsikatero drugo zadevo povezano s spletom. Jaz sem zaradi narave študija – medijske produkcije – v dizajnerskem timu in pomagam pri oblikovanju spletnih strani in aplikacij.

V pisarni smo večinoma trije ljudje in en velik kuža Oskar, ki skrbi da se redno vstanemo iz stola in tako ne presedimo predolgo za računalnikom. Moja sodelavca Aleš in Verena sta vedno dobre volje in zelo prijazna, saj mi vedno priskočita na pomoč, če se mi kje zatakne.

V veliki večini uporabljam Adobe Illustrator, ki sem se ga naučila uporabljati v sklopu predavanj Multimedijskega praktikuma – res je fajn, ko lahko znanje pridobljeno na faxu preneseš na delovno mesto! Brez tega bi se namreč težko znašla oziroma bi bilo moje delo počasnejše.

Do sedaj sem pomagala oblikovati celostno grafično podobo nove aplikacije za tujega naročnika, uredila majhne grafike za spletno stran in podala nekaj predlog za obnovo spletne strani našega podjetja. To se sicer ne sliši veliko, a sem tudi sama presenečena koliko priprav je potrebnih preden se sploh lahko lotiš samega postavljanja novega dizajna spletne strani in koliko popravkov je potrebnih še potem, ko že misliš, da si končal.

Ta izkušnja, ki mi je bila omogočena s strani VSŠ Academia, kot nosilki listine programa Erasmus+, mi je prinesla res veliko novih spoznanj in mi omogočila vpogled v zakulisje dela grafičnega oblikovalca. Spoznala sem, da bi mi takšno delo tudi v bodoče bilo zelo zanimivo in bi me veselilo ter mi hkrati dalo prve izkušnje, s katerimi bom po končanem študiju lažje našla službo na tem področju.

Vsem, ki mogoče razmišljate o prijavi na Erasmus+ prakso, toplo priporočam, da zgrabite priložnost in se preizkusite na delovnem mestu, ki bi vas resnično zanimalo. Priložnosti, kot je ta, namreč ni veliko!