Izpopolnjevanja CiljajVišje!

Izpopolnjevanja CiljajVišje!

Slogan-VSŠ-Izpopolnjevanja

Izpopolnjevanja CiljajVišje! so namenjena zaposlenim v višjem strokovnem šolstvu s ciljem izboljšati kompetence za kakovostno opravljanje izobraževalna dela v programih višjega strokovnega izobraževanja ali pričetek opravljanja le-tega. Ravnatelji in strokovni delavci v VSŠ so potrebo po izboljšanju kompetenc (predvsem IKT in E-poučevanje) potrdili z odgovori na anketni vprašalnik.

CiljajVišje!_graf

1. KOMUNIKACIJA S ŠTUDENTI, DELODAJALCI IN OSTALIMI DELEŽNIKI, VKLJUČNO Z MEDIJI – 2. izvedba

Izvajalec: Biotehniški izobraževalni center Ljubljana
Pričetek: 24. 11. 2020 ob 16.00
Obseg izobraževanja: 24 šolskih ur
Lokacija: na daljavo (on-line)

Si želite izboljšati svoj komunikacijski stil in veščine komuniciranja ali odpraviti težave, s katerimi se srečujete preko konkretnih vaj in treningov. Vas zanimajo značilnosti mladostništva in komuniciranje v posebnih situacijah? Želite izpopolniti svoje veščine v komunikaciji z mediji (pripravi gradiv, novinarskih konferenc, upravljanju družbenih medijev in spletnih strani itd.)? Potem je ta brezplačni program namenjen vam.

Preberite si več o programu.

PRIJAVA NA PROGRAM in URNIK IZVEDB.

Posnetek zaslona 2020-11-19 114214

2. E-IZOBRAŽEVANJE IN KOMBINIRANO POUČEVANJE ZA PREDAVATELJE VIŠJIH STROKOVNIH ŠOL

Izvajalec: Šolski center Nova Gorica
Pričetek: 1. 12. 2020 ob 14.00
Obseg izobraževanja: 40 šolskih ur
Lokacija: na daljavo (on-line)

Ste strokovnjak na svojem področju z bogatimi izkušnjami iz gospodarstva z željo po izboljšanju veščin uporabe sodobnih tehnologij in sodobnih pristopov poučevanja? Z vključitvijo v program boste preko samostojnih nalog vzpostavili komunikacijske kanale s študenti, uporabili različne metode e-izobraževanja, izdelali več različnih vsebin in multimedijskih ter interaktivnih gradnikov v svojih spletnih učilnicah. Na praktični način boste ovrednotili svoje znanje digitalne usposobljenosti poučevanja na daljavo.

Preberite si več o programu.

PRIJAVA NA PROGRAM in URNIK IZVEDB.

Posnetek zaslona 2020-11-19 114426

3. E-VODENJE IN SPREMLJANJE PRAKTIČNEGA IZOBRAŽEVANJA

Izvajalec: Skupnost VSŠ
Pričetek (dve vzporedni izvedbi):
1. izvedba: 30. 11. 2020 ob 13.00
2. izvedba: 30. 11. 2020 ob 16.00
Obseg izobraževanja: 24 šolskih ur
Lokacija: na daljavo (on-line)

Program je namenjen sedanjim in bodočim organizatorjem praktičnega izobraževanja ter vsem, ki se pri svojem delu srečujete s področjem praktičnega izobraževanja študentov. Na interaktiven način boste preizkusili in evalvirali izvedbo PRI v svoji organizaciji ter na osnovi povratnih informacij izkušnje študentov s PRI. Novost programa je predstavitev in praktična uporaba digitalnega orodja Apprentice Track za upravljanje in spremljanje PRI. V programu boste iskali rešitve za konkretne praktične izzive na podlagi izkustvenega učenja, interaktivne izmenjave dobrih praks in teoretskega priročnika za PRI v podjetjih in drugih organizacijah.

Preberite si več o programu.

PRIJAVA NA PROGRAM in URNIK IZVEDB.

AppT_demo


1. E-izobraževanje in kombinirano poučevanje za predavatelje višjih strokovnih šol – 1. izvedba

Izvajalec: Šolski center Nova Gorica
Pričetek: 4. 11. 2020
Obseg izobraževanja: 40 šolskih ur

Preberite si več o programu.

 

2. Inovativne metode poučevanja in učna okolja

Izvajalec: Šolski center Celje
Pričetek: 12. 11. 2020
Obseg izobraževanja: 40 šolskih ur

Preberite si več o programu.

 

3. Poučevanje s pomočjo IKT in E-učenje

Izvajalec: Šolski center Celje
Pričetek: 18. 11. 2020
Obseg izobraževanja: 40 šolskih ur

Preberite si več o programu.


1. Pedagoško andragoško izpopolnjevanje – Modul 1: Psihologija in pedagogika za strokovne delavce/-ke v višjem šolstvu

Prvi modul Pedagoško andragoškega izpopolnjevanja: Psihologija in pedagogika za strokovne delavce/-ke v višjem šolstvu se je zaključil 18. 11. 2020. Udeležilo se ga je 14 aktivnih in bodočih predavateljev/-ic. Cilj programa je bil opremiti udeležence z znanji psihologije in pedagogike za izvedbo predavanj in vaj, ki so potrebna za uspešno delo s študenti v višješolskih programih. Izpopolnjevanje sta vodili priznani strokovnjakinji z bogatimi izkušnjami v višjem strokovnem šolstvu, dr. Bojana Tancer in mag. Iris Fink Grubačević.

O predstavitvi izvajalcev programa in vtisih udeležencev si lahko preberete TUKAJ.


2. Komunikacija s študenti, delodajalci in ostalimi deležniki, vključno z mediji

Prva izvedba izpopolnjevanja Komunikacija s študenti, delodajalci in ostalimi deležniki, vključno z mediji se je zaključila 18. 11. 2020. Izvedba 24 urnega izpopolnjevanja s petimi izvajalci je udeležencem ponudila znanja in številne praktične primere ustrezne in manj ustrezne komunikacije z različnimi ciljnimi skupinami, kar je danes na določenih področjih prava umetnost za doseganje ciljev, ki si jih posamezniki ali zavodi postavljajo. Od komunikacije v primeru medgeneracijskih razlik do spoznavanja lastne osebnosti, osebnostnih značilnosti študentov, vključno s študenti, ki imajo določene specifike, do tehnik uspešnega komuniciranja s klasičnimi in digitalnimi mediji – vse to je bil del vsebin tega izpopolnjevanja.

Več o izvajalcih in odzivih udeležencev programa si boste lahko prebrali v naslednjem novičniku Izpopolnjevanja CiljajVišje!.