Irska je presegla pričakovanja

Irska je presegla pričakovanja

”Pridobila sem veliko novih izkušenj, znanje s področja programiranja in angleščine ter številna nova prijateljstva.”

Rebeka Lavrin, študentka informatike, Višja strokovna šola Šolski center Novo mesto

Na izmenjavi sem bila v Cork-u, na Irskem od 7. julija do 7. oktobra 2017. Za izmenjavo sem se odločila, ker sem vedno hotela odpotovati v tuje dežele kot so Irska, Škotska in Anglija. Ko se je ta priložnost ponudila, sem jo takoj zgrabila.

Mobilnost v okviru programa Erasmus+ je izpolnila vsa pričakovanja in še več. Pridobila sem zelo veliko novih izkušenj kot tudi znanja, še posebej s strani programiranja in angleščine. Spoznala sem veliko novih ljudi iz Irske kot tudi iz drugih držav, s katerimi sem obdržala stike. Preko spoznavanja ljudi, sem ob tem imela možnost tudi spoznati svet, ga videti skozi njihove oči in skozi njihove zgodbe. Vse to pripomore k širjenju lastnega obzorja.

Eno od razlik je, da imajo na Irskem višji standard kot v Sloveniji, imajo več povezav s tujimi državami ter več priseljencov. Delo je podobno, le da delovni čas je predvsem od 9. do 17. ure.

Erasmus+ izmenjavo priporočam vsem, saj ponuja več kot obljublja. Pridobiš veliko novih življenjskih in delovnih izkušenj, spoznaš veliko novih ljudi, izkusiš samostojnost in to v tujem jeziku, kar je super, saj uporaba tujega jezika dodatno obogati besedni zaklad.

Stike, ustvarjene na Irskem, sem ohranila, tudi s svojim mentorjem in če bi planirala v prihodnosti z njimi še sodelovati, so mi to možnost tudi ponudili.