Vzemi si čas za nas

Vzemi si čas za nas

Študentje treh višjih strokovnih šol (BIC Ljubljana, Višja strokovna šola, Višje strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled in Višje strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor) so v študijskem letu 2021/2022 že drugič strnili moči v solidarnostnem projektu z naslovom Vzemi si čas za nas. Pri tem nadaljujejo uspešno pot povezovanja in sodelovanja na področju turizma. Skupaj smo močnejši in glasnejši. To je študentski projekt, ki ga izvajajo študentje sami pod mentorstvom predavateljev vseh treh šol (Boža Grafenauer, Lazar Pavić, Lea Kužnik)

Namen projekta Vzemi si čas za nas je ozavestiti širšo javnosti o pomenu turističnih delavcev, ki so v turizmu premalo izpostavljeni ter jim tako izkazati hvaležnost za njihovo nepogrešljivo delo v turizmu. Pri tem predstavljamo njihove nevidne zgodbe v obliki fotografij na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Za drugi dela projekta je načrtovana razstava fotografij z zgodbami na javnem mestu. To se bo zgodilo istočasno v vseh treh mestih, torej v Ljubljani, Mariboru in Bledu 13. 4. 2022 ob 13.00 in bo dobro medijsko podprto. V Ljubljani bo razstava fotografij na stebrih pergole na Špici, na Bledu na promenadi ob jezeru, v Mariboru v okolici šole.