Navodila za uporabo aplikacije Microsoft Teams za poenostavitev pedagoškega procesa na daljavo

Navodila za uporabo aplikacije Microsoft Teams za poenostavitev pedagoškega procesa na daljavo

Za predavatelje višjih strokovnih šol sta bili izvedeni izobraževanji na daljavo, v sklopu katerih je mag. Gregor Rak, direktor PŠM/ravnatelj VPŠ, udeležencem omogočil:

  • ponovitev in nadgradnjo znanj o tem, kako si poenostaviti delo pri izvedbi višješolskega pedagoškega procesa na daljavo (komunikacija, deljenje nalog, e-testi itd.),
  • spoznati celovito uporabo središča za skupinsko delo Microsoft Teams (Office 365).

Spletni delavnici, ki sta vključevali tudi primere dobrih praks ter številne uporabne nasvete za izvedbo rednega in izrednega izobraževanja na daljavo, sta potekali v četrtek, 26. marca, in v ponedeljek, 30. marca 2020. Prve delavnice se je udeležilo 78, druge delavnice pa okoli 95 udeležencev.

Ker smo prepričani, da vam bodo v aktualnih izrednih razmerah navodila v obliki kratkih videov, pripravljenih za samostojno rabo spletne aplikacije Microsoft Teams v pomoč pri izvajanju izobraževanja na daljavo, vas vabimo, da si jih ogledate in si z njihovo pomočjo poenostavite svoje delo:

Za kakršnakoli dodatna vprašanja se obrnite na sekretariat@skupnost-vss.si. Veliko uspehov pri sodelovanju s študenti vam želimo, sicer pa pazite nase in ostanite zdravi.