Uspeh študentov Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled

Uspeh študentov Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled

Mednarodno tekmovanje “Fine Dining & Sustainability Cooking Contest 2022” je potekalo v Casargu v Italiji med 19. in 22. aprilom 2022. Tekmovalo je 12 ekip iz 8 držav, absolutni zmagovalci tekmovanja pa so bili študentje VSŠ Bled.

Študentje Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled so na sedmem tekmovanju ob jezeru Lago di Como v Italiji osvojili absolutno prvo mesto in prejeli pokal za najboljšo pripravo jedi in strežbo. Poleg odlične strežbe in organizacije dela v kuhinji, so morali tekmovalci upoštevati načelo trajnosti in t.i. »zero waste«.

Odlično ekipo so sestavljali študenti 2. letnika programa gostinstvo in turizem, in sicer Balša Mićković in Lazar Ičević v kuhinji, pod mentorstvom predavatelja Jožeta Zalarja, ter Marko Maraš in Urban Zibelnik v strežbi, pod mentorstvom inštruktorja Zorana Joziča in direktorja mag. Petra Mihelčiča. Študenta Balša Mićković in Lazar Ičević sta prejela tudi prestižno nagrado za najboljšo glavno jed ter sladico.

Tekmovanje je organizirala hotelska šola »CFPA, Centro di formazione professionale alberghiero Casargo, pod okriljem lokalnega centra za poklicno izobraževanje »APAF, Agenzia Provinciale per le Attività Formative.

Čestitke študentom in mentorjem!