Študenti Višje strokovne šola za gostinstvo in turizem Maribor so v nekaj dneh osvojili več kot 20 medalj

Študenti Višje strokovne šola za gostinstvo in turizem Maribor so v nekaj dneh osvojili več kot 20 medalj

Pomladni mesec april, ki zna biti precej vremensko muhast, je bil za Višjo strokovno šolo za  gostinstvo in turizem Maribor izjemno produktiven in uspešen. V manj kot 14 dnevih so se študenti  udeležili dveh strokovnih mednarodnih tekmovanj, kjer so osvojili skupno več kot 20 medalj ter tako  znova dokazali, da so »narejeni iz pravega testa« in sodijo med najboljše. 

Med 5. in 7. aprilom je na Bledu potekalo mednarodno tekmovanje mladih barmanov G&T Cup, ki  poteka pod okriljem mednarodnega združenja AEHT. Tema letošnjega tekmovanja, ki so se ga pod  mentorstvom Tadeja Ljubca in Mitje Petelina udeležili 3 naši študenti Benjamin Harb, Blaž Škrablin  in Tadej Cvetko, je bila »Mystic forest«. V finale tekmovanja sta se prebila Benjamin in Blaž. Zmaga  je zasluženo pripadla Benjaminu Harbu, ki je s svojim koktajlom »Kačja krona« in barmanskimi  sposobnostmi navdušil sodnike. 

Le nekaj dni zatem se je 10 študentov z mentorjem Tadejem Ljubcem in Tomijem Gregorinčičem  udeležilo mednarodnega kulinaričnega tekmovanja Biser mora na Braču. Njihov uspeh in dosežek  je izjemen, saj so skupno osvojili kar 24 medalj, 1 pokal za absolutnega zmagovalca, 2 pokala za  skupno tretje mesto in 3 priznanja za sodelovanje.

Uspešni in aktivni na svojem področju pa niso bili le študenti gostinstva, ampak tudi študenti turizma  in velnesa. Tudi v letošnjem letu so se namreč povezali in svoje moči strnili študenti treh višjih  strokovnih šol (Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, BIC Ljubljana, Višja strokovna  šola in Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled), ki so tako že drugo leto zapored  izpeljali solidarnostni projekt z naslovom Vzemi si čas za nas. Namen projekta je bil ozavestiti širšo  javnost o pomenu zaposlenih v turizmu, ki so spregledani in premalo izpostavljeni ter jim tako  izkazati hvaležnost za njihovo nepogrešljivo delo v turizmu. Pri tem so že od februarja dalje  predstavljali njihove neopazne in neopažene zgodbe v obliki fotografij na družbenih omrežjih  Facebook in Instagram. Zaključek projekta je predstavljala razstava zbranih fotografij delavcev v  turizmu, katere otvoritev je v živo potekala 13. 4. ob 13.00 istočasno v Mariboru, Ljubljani in na  Bledu. 

Eva Aubreht, študentka programa Gostinstvo in turizem in hkrati vodja razstave, je o projektu  povedala: »Izkušnja nas študentov na terenu je bila velikokrat čustvena. Zaposleni so bili vidno  ganjeni, ko smo jim povedali, kaj počnemo, da se nam zdi, da je njihovo delo pomembno in to želimo  povedati javnosti. Mnogi od njih so bili tudi presenečeni, da smo se spomnili nanje.«