Študenta BIC Ljubljana na samem vrhu mednarodnega barmanskega tekmovanja G&T Cup Bled 2021

Študenta BIC Ljubljana na samem vrhu mednarodnega barmanskega tekmovanja G&T Cup Bled 2021

Na mednarodnem barmanskem tekmovanju G&T Cup Bled 2021, ki poteka v okviru mednarodnega združenja evropskih hotelirskih in turističnih šol AEHT in ki smo ga organizirali študenti in mentorji VSŠ Bled, 2. letnika programa gostinstvo in turizem, je sodelovalo 27 tekmovalcev iz 17 šol in 11 držav. Slovenijo so zastopali študenti Gostinstva in turizma naslednjih šol: BIC Ljubljana, VSŠ Bled ter VSGT Maribor.

Med tekmovalci sta bila tudi Juš Friškovec in Luka Pustavrh, oba študenta BIC Ljubljana, ki sta tekmovala pod mentorstvom Boštjana Humskega. Juš Friškovec je s svojim nastopom in koktajlom LEPOTICA osvojil nagrado za najboljšo zgodbo ter 1. mesto in s tem zlato medaljo. Luka Pustavrh pa je s svojim nastopom in koktajlom THE JERRY SPECIAL dosegel odlično 4. mesto. Iskrene čestitke in veliko uspehov tudi v prihodnje!

Ker je BIC Ljubljana partner nacionalnega projekta Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021, je Juš Friškovec tudi v tem duhu razmišljal, ko je načrtoval svojo kreacijo. Juš se je tako z velikim spoštovanjem do tradicije, kar je na tekmovanju dokazal tudi z nošnjo narodne noše in klobuka ter v čast Sloveniji kot Evropske gastronomske regije 2021, odločil, da svoj koktajl posveti potici.

Skrivne sestavine koktajla najdete TUKAJ.