Šolski center Ljubljana – VSŠ v sodelovanju s podjetji Helios, Samson in Fanuc

Šolski center Ljubljana – VSŠ v sodelovanju s podjetji Helios, Samson in Fanuc

PODJETJE FANUC 

Študentje VSŠ, programa Mehatronika, so se udeležili Mednarodnega industrijskega sejma v Celju. Prost vstop jim je zagotovilo podjetje Fanuc d.o.o., ki je predstavil novosti s področja robotike in avtomatizacije, industrija 4.0.

Novosti, ki so jih študenti lahko videli na sejmu so bile: napredne tehnologije 3D skeniranja, 3D printanja in CAD/CAM obdelave, avtomatsko lasersko varjenje, računalniška tomografija PiWeb – program za spremljanje meritev, najnovejši produkti in rešitve s področja označevanja in sledenja blaga, zaščitnega pakiranja ter inženiringa,  nanotehnoligija, gold-ger zlitina za nakit, visoko karatne zlate dentalne zlitine ter še veliko drugih zanimivosti.

Več informacij si lahko ogledate TUKAJ.

PODJETJE KANSAI HELIOS 

Študenti programa Oblikovanje materialov, smer – les so imeli celodnevni obisk podjetja, kjer so jim zaposleni v skupini Kansai Helios podali informacije o podjetju, razkazali potek proizvodnega procesa izdelave premazov, laboratorije za fizikalno kemijske analize, razvojne laboratorije posameznih področij (les, dekorativa, cestni premazi, smole), predvsem pa so se dalj časa usposabljali v učnem aplikacijskem laboratoriju za lesne premaze, kjer so si pogledali izdelavo raznih efektov.

Ob koncu obiska jim je Simona Čop, odgovorna za področje trženja in prodaje lesnih industrijskih premazov za industrijo na področju Slovenije, v predavalnici pripravila predstavitev prodajno-proizvodnega programa industrijskih premazov za les, s poudarkom na njihovih lastnostih, načinih uporabe in skladiščenju.

Več informacij si lahko ogledate TUKAJ.

PODJETJE SAMSON 

Študenti programa oblikovanje materialov, smeri les ter kovina in polimeri so se v okviru predmetov Površinska obdelava lesa ter Načrtovanje in oblikovanje izdelkov udeležili izvrstnega predavanja Aleksandra Mikuša, univ. dipl. inž. kemije, direktorja podjetja. Predstavil jim je dejavnost podjetja ter njihov asortima. Predavanje je zajemalo predvsem predstavitev »bio« materialov, ter materialov za izdelavo kalupov, epoksi smole, ki naj bi jih študenti pri svojem bodočem delu, oblikovanju izdelkov ali restavriranju tudi uporabljali. Direktor jim je ob prikazu narejenih vzorcev pojasnil sestavo materialov ter postopke njihove uporabe. Študenti so aktivno sodelovali z vprašanji, predstavili so dileme, s katerimi se pri delu srečujejo. Zaradi ekologije, trajnostnega razvoja izdelkov želijo dobiti čim boljši vpogled v izdelke na tržišču. Na koncu so si lahko izbrali nekatere materiale, ki jih potrebujejo pri svojem študiju. Taka predavanja študentom popestrijo študij, jim dajejo večjo širino znanja, hkrati pa jim dajo informacije, kje lahko dobijo naravne materiale.

Več informacij si lahko ogledate TUKAJ.