Sejem MEGRA 2022

Sejem MEGRA 2022

V mesecu aprilu je potekal sejem MEGRA. Namen sejma je bil, da se dijaki in študentje seznanijo z vsebinami vseh dogodkov, predvsem pa, da so se seznanili s predstavniki podjetij in ustanov iz dejavnostni gradbeništva, industrije gradbenega materiala, investitorstva, raziskovalnih institucij in strokovnih združenj.
Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega material pri Gospodarski zbornici Slovenije je v sklopu Mednarodnega sejma gradbeništva, energetike, komunali in obrti MEGRA 2022, organizirala Izobraževalni dan v gradbeništvu 2022, na katerem je mladim predstavila vse izobraževalne ustanove v Sloveniji, ki se ukvarjajo z gradbeništvom. Obenem pa jih je seznanila z največjimi slovenskimi gradbenimi podjetji.
Program je bil zelo pester. Na sejmu MEGRA se je predstavila tudi skupnost VSŠ. Alicia Miklavič je predstavila višješolski program Gradbeništvo ter predstavila dobre prakse sodelovanja z gospodarstvom.

Vabljeni k ogledu videoposnetkov na temo propagiranja gradbeništva, ki jo jih na ZGIGM skupaj s produkcijsko hišo FATAMORGANA pripravili v zadnjih šestih mesecih – https://www.youtube.com/channel/UCBCwUsA9iscBMvU2hIGunUQ