Projekt HUMANITARNI KROF 7 na VSGT Maribor

Projekt HUMANITARNI KROF 7 na VSGT Maribor

Pustni čas študenti na VSGT Maribor tradicionalno obeležijo s cvrtjem krofov. Letos pustni krofi nastajajo v sklopu projektne diplomske naloge Humanitarni krof 7 dveh študentov, Nives Kovačič in Gaja Hermana. Nives s pomočjo sošolcev (skupaj 12 študentov) in mentorjev iz Restavracije Sedem skrbi za pripravo in polnjenje pustnih krofov s hišnimi marmeladami in nadevi. Gaj pa skrbi za distribucijo krofov in promocijo samega projekta ter animacijske vsebine, ki so povezane tudi z dobrodelnostjo. Restavracija Sedem bo namreč v sodelovanju z Lions klubom Piramida Maribor del krofov in izkupička od prodanih krofov namenila za projekt Donirana hrana.

Od torka, 22. 2. 2022, bo na začetku Cafove ulice stala tudi ulična stojnica, kjer bodo sveži krofi na voljo vse do pustnega torka, 1. 3. 2022, med 8.00 in 18.00 uro.

Projekt Humanitarni krof 7 tako združuje željo po ohranjanju kulinarične tradicije mesta, spodbujanju interesa in dobrega imena gostinskega poklica, hkrati pa ponuja priložnosti za dobrodelnost in sodelovanje za izboljšanje kakovosti življenja v Mariboru in okolici.