Posodobljena navodila NIJZ

Posodobljena navodila NIJZ

Objavljamo obvestilo NIJZ o posodobljenih Navodilih vzgojno-izobraževalnim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu ter njihovo priporočilo glede izjem od karantene, po katerih pričnete ravnati v sredo, 19. 01. 2022. V vseh višješolskih zavodih ravnate skladno s temi navodili.

Zaradi Odloka o spremembi in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 so na NIJZ pripravili obsežnejšo posodobitev Navodil vzgojno-izobraževalnim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu. Navodila so objavljena TUKAJ.

Vse sezname visokorizičnih kontaktov, ki jih bodo prejeli na NIJZ do vključno torka, 18. 01. 2022, bodo obravnavali skladno s takratnim protokolom, tudi če bo prejeti seznam obravnavavan kakšen dan pozneje. Napotitev v karanteno na domu, ki bodo izvedene na podlagi prejetih seznamov v zadnjih dneh prejšnjega sistema karanten v VIZ, se ne prekinja.

Ob pojavu suma ali potrjene okužbe s SARS-CoV-2 v študentskem domu se ravna skladno s splošnimi navodili, ki so dostopna TUKAJ.