Poročilo Evropskega tedna poklicnih spretnosti 2020

Poročilo Evropskega tedna poklicnih spretnosti 2020

Evropski teden poklicnih spretnosti 2020 (EVSW) je Evropska komisija organizirala v tesnem sodelovanju z nemškim predsedstvom Sveta Evropske unije. Tudi letos je bil EVSW v središču pozornosti z dobro medijsko pokritostjo in impresivnim dosegom na družbenih medijih. Vsi smo zaslone zapustili z navdihom in motivacijo, ki jo je ta dogodek ustvaril pri vseh, ki sodelujejo pri spodbujanju poklicnega in strokovnega izobraževanja in usposabljanja. Samo na prireditve in srečanja tekom EVSW se je prijavilo skoraj 4000 ljudi.

Poleg glavnih dogodkov tedna EVSW je bilo v 39 državah registriranih 1241 dogodkov, ki so dosegli 3,9 milijona ljudi. Teden EVSW ocenjujemo kot odlično priložnost, da v praksi vidimo najboljše iz poklicnega in strokovnega izobraževanja in usposabljanja, navdušili pa so nas strast in angažiranost vseh, ki so sodelovali.
Ob tem dodajmo, da se je Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje Evropske unije v pismu osebno zahvalil generalni sekretarki Jasmini Poličnik in vodji kakovosti Skupnosti VSŠ Alicii Leonor Sauli Miklavčič za njun izvrsten prispevek k spletnemu EVSW 2020.

Dogodke in aktivnosti Evropskega tedna poklicnih spretnosti 2020 lahko še vedno najdete (in do konca leta tudi objavite!) TUKAJ.