
Inštitut za nutricionistiko vsako leto podeljuje nagrade za najbolj inovativna živila na različnih segmentih živil. Letos so podelili tudi nagrado za inovativnost izdelkov izobraževalnih institucij. Na podelitvi nagrad 17. februarja 2021, je bil za zmagovalca razglašen polnozrnati pirin kruh, ki so ga pripravili na Izobraževalnem centru Piramida Maribor. V razvojnem timu so sodelovali g. Stanko Vorih, učitelj pekarstva na srednji šoli, ga. mag. Neva Malek, ravnateljica višje šole in laborant višje šole.
Nagrade za kruh so prejeli tudi Engrotuš d.o.o., v sodelovanju z Ano Roš in pekarno Geršak d.o.o. ter Spar Slovenija, zato jim čestitamo za dosežek, saj so se v družbi velikih in dobrih podjetij odlično izkazali. Kruh se prodaja tudi v njihovi šolski prodajalni. Mmmmm…
Vabimo vas k podrobnejšemu branju:
https://www.nasasuperhrana.si/clanek/znana-so-najbolj-inovativna-zivila-leta-2021/