Izid 19. številke revije Moje podeželje v okviru Višje strokovne šole Biotehniškega centra Naklo

Izid 19. številke revije Moje podeželje v okviru Višje strokovne šole Biotehniškega centra Naklo

V aprilu je v okviru Višje strokovne šole Biotehniškega centra Naklo izšla 19. številka revije Moje podeželje.

Revija seznanja strokovno javnost in uporabnike z izzivi in priložnostmi podeželja v Sloveniji in po svetu. V njej predstavljamo nove tehnologije in dobre prakse, predstavljamo nacionalne in mednarodne projekte, izmenjavo izkušenj, podjetniške priložnosti, predstavljamo kmetijska gospodarstva, spodbujamo pa tudi kreativnost in umetniško ustvarjalnost ter estetiko na podeželju.

V tokratni številki revije smo izpostavili ekološko pridelavo zelišč in izdelke iz zelišč v BC Naklo. Preberete si lahko prispevek o izvajanju agrarnih operacij za izboljšanje kakovosti kmetijskih zemljišč in izveste, zakaj je ekološka kmetija lahko priložnost. Prikazani so nekateri kakovostni parametri pšeničnega zrnja in krušne moke, tradicionalne gorenjske jedi ter metode, s katerimi preverjamo kakovost surovin in končnih izdelkov v živilstvu. Predstavili smo višješolski program Živilstvo in prehrana, ki smo ga v letošnjem študijskem letu pričeli izvajati tudi na Višji strokovni šoli BC Naklo ter dejavnosti inkubatorja Green Lab, ki deluje pod njenim okriljem. V reviji boste našli intervju s podjetnico in diplomantko, ki se ukvarja z rehabilitacijo in treniranjem konj in predstavitev kmetije, ki se ukvarja s pridelavo senenega mleka in izdelavo mlečnih izdelkov.

Za več informacij o reviji ter za dostop do 19. številke in prejšnjih številk revije kliknite na povezavo: VEČ O REVIJI MOJE PODEŽELJE 

Vabimo vas k branju in tudi k sodelovanju pri nastajanju novih številk revije z vašimi prispevki (Uredništvo revije: drago.papler@bc-naklo.si)