Gimnastičar s Primorske, ki je zanimanje za elektrotehniko prepoznal že v osnovni šoli

Gimnastičar s Primorske, ki je zanimanje za elektrotehniko prepoznal že v osnovni šoli

Urban Povšič, študent 1. letnika programa Elektroenergetika na Višji strokovni šoli Šolskega centra Kranj je zanimanje za elektroenergetiko začutil že v osnovni šoli, ko so v devetem razredu obiskali hidroelektrarno v Solkanu. Navduševale so ga stvari, ki so bile gromozanske, kot na primer turbina, transformatorska postaja, daljnovod, zapornice …

Že v času srednje šole je razmišljal, kako velik pomen ima proizvodnja in distribucija električne energije. To je bil tudi ključni razlog, da se je po zaključeni Elektrotehniški in računalniški srednji šoli odločil, da se vpiše na višješolski program Elektroenergetika in nadaljuje izobraževanje po poti, ki mu je zanimiva in v njej vidi prihodnost na svoji karierni poti.

Poleg tega je Urban športnik, ki trenira gimnastiko že od prvega razreda osnovne šole in se je udeležil kar nekaj tekmovanj – tudi v času študija. Treninge in šolo skuša uskladiti, večino treningov imajo čez vikend. Med tednom prebiva v Študentskem domu Kranj, kjer se vedno najde prostor in čas za trening. Pridejo tudi dnevi, ko se mu ne ljubi trenirati, zato ga občasno preganja »cimer« Tomaž.

Urban pravi ” Moj cilj je najprej uspešno zaključiti študij Elektroenergetike v Kranju in poiskati zaposlitev. Upam, da bom kljub temu lahko še vedno ostal športno aktiven, predvsem v gimnastiki”.