EURASHE skupščina in 29. letna konferenca EURASHE

EURASHE skupščina in 29. letna konferenca EURASHE

EURASHE skupščina in  29. letna konferenca EURASHE sta potekali od 15. do 17. maja 2019 v Budimpešti.

Na skupščini sta bila predsednik EURASHE, Stéphane Lauwick, in podpredsednik, prof. Ulf-Daniel Ehlers, ponovno izvoljena za predsednika in podpredsednika za dveletni mandat v upravni odbor EURASHE. Med skupščino so člani sprejeli tudi nov strateški okvir, zasnovan na viziji EURASHE, ki si prizadeva podpirati razvoj in preobrazbo evropske družbe skozi terciarno strokovno izobraževanje. V skladu s tem je posodobljeno poslanstvo EURASHE okrepiti vpliv inovativnega, visokokakovostnega terciarnega strokovnega izobraževanja in s tem povezanih uporabnih raziskav v Evropi, tako da zastopa institucije terciarnega strokovnega izobraževanja in olajša njihovo sodelovanje in dialog s številnimi deležniki.

Po skupščini je sledil pred konferenčni družabni dogodek, ki ga je s predstavitvijo svojega najnovejšega priročnika A Manual for Internal Quality Assurance in Higher Education obogatil Lucien Bollaert. Več o samem priročniku, intervju z avtorjem ter možnost naročila samega priročnika lahko najdete tukaj.

Na 29. letni konferenci EURASHE pod naslovom Študentje prihodnosti. Univerze prihodnosti. Delovna mesta prihodnosti. Terciarno strokovno izobraževanje v spreminjajočem se svetu se je v Budimpešti zbralo okoli 150 strokovnjakov in študentov iz 32 držav, kateri so razpravljali o prihodnosti terciarnega strokovnega izobraževanja v Evropi. Udeleženci so imeli možnost poslušati navdihujoče govore in interaktivne seje ter sodelovati v pobudi Evropske mreže univerz, kjer so raziskovali nove priložnosti in poiskali nove partnerje, ki odražajo raznolikost odličnosti v evropskem visokošolskem prostoru. Predsednik EURASHE, Stéphane Lauwick je v uvodnem govoru izpostavil pomen novih načinov in metod učenja, državljanskih in demokratičnih vrednot, uporabnih raziskav ter novih spretnosti. Skupnost VSŠ je v sodelovanju z DHBW pripravila prispevek na temo kakovost praktičnega izobraževanja in predstavila medsebojno vsebinsko povezavo, nadgradnjo, delo in rezultate projektov ApprenticeTrack, PROCSEE, ApprenticeshipQ, MentorTrain, SAPS, BuildPHE, BEEHiVES, HAPHE, PHExcel in Level 5: the Missing Link. Predstavitev najdete tukaj.

30. letna konferenca EURASHE bo v Plovdivu v Bolgariji.

Gradiva dogodka najdete tukaj.

Slike z dogodka najdete tukaj.

Več o dogodku najdete tukaj.