Mednarodna strokovna konferenca Trendi in izzivi

Mednarodna strokovna konferenca Trendi in izzivi

BIC Ljubljana organizira že šesto mednarodno strokovno konferenco Trendi in izzivi v živilstvu, prehrani, gostinstvu, turizmu, izobraževanju in usposabljanju. Potekala bo 27. in 28. 10. 2022 v prostorih BIC Ljubljana.

Osrednja nit letošnje konference je: »Drugačni časi so priložnost za inovativne pristope, ki podpirajo razvojne izzive.« Konferenca izpostavlja trende in izzive na naslednjih strokovnih področjih kot živilstvo in prehrana, gostinstvo in turizem, izobraževanje in usposabljanje.

V okviru dogodka se bo zvrstilo:
* več plenarnih predavanj, preko katerih nam bodo mednarodno priznani strokovnjaki iz Slovenije in tujine predstavili svoj pogled na razvoj stroke in izzive, ki nas čakajo v prihodnosti,
* Ministrstvo znanosti in izobraževanja Republike Hrvaške nam bo predstavilo koncept centrov odličnosti v poklicnem in strokovnem izobraževanju ter primer dobre prakse Centra ugostiteljstva i turizma Zabok,
* predstavitve več kot 90 strokovnih referatov,
* praktične delavnice o Zagorski kulinariki; predstavitev koktajl kreacij ter strokovnega gradiva na temo barmanstva in postrežbe vina; predstavitev študentskih in dijaških projektov; sprehod skozi svet specialty kave (Dušan Matičič, Goat Story); pravični kifeljček in drugi projekti,
* razstava izdelkov povezanih z živilstvom, prehrano, gostinstvom, turizmom itd.
Več informacij o poteku konference si lahko preberete TUKAJ, program dogodka najdete TUKAJ.

Svojo prisotnost sporočite na tilcka.korez@bic-lj.si do srede, 26. 10. 2022.