6. Evropski teden poklicnih spretnosti 2022

6. Evropski teden poklicnih spretnosti 2022

Evropski teden poklicnih spretnosti je letna pobuda Evropske komisije za ozaveščanje o koristih poklicnega in strokovnega izobraževanje in usposabljanja (PIU). 6. Evropski teden poklicnih spretnosti bo letos potekal od 16. do 20. maja 2022. Vse leto bodo potekali dogodki/aktivnosti na lokalni, regionalni in nacionalni ravni v 27 državah članicah EU.

Ti dogodki/aktivnosti bodo predstavili velike priložnosti, ki jih PIU ponuja mladim, odraslim, podjetjem in drugim deležnikom. Ker pandemija koronavirusa povzroča precejšnje težave vsem oblikam izobraževanja in usposabljanja, je to priložnost za povsem nov pristop k poklicnemu izobraževanju in usposabljanju, da postane sodobnejše, privlačnejše, bolj prilagodljivo in ustrezno. Kakšno vlogo igra PIU pri zagotavljanju trajnostnega in zelenega prehoda? Kakšne veščine bodo potrebne za delovanje v okolju, ki varuje dragocene vire Zemlje?

Vračajo se tudi nagrade za odličnost v PIU!

Tema letošnje kampanje je PIU in zeleni prehod (VET and the Green Transition) v skladu s prednostnimi nalogami Komisije za Evropski zeleni dogovor, da Evropa do leta 2050, postane prva podnebno nevtralna celina.

Vse pomembne informacije dobite na naši posebni spletni strani EVSW 2022.