Delodajalka in mentorica študentkam kozmetike postane študentka Višje strokovne šole ŠC Novo Mesto

Delodajalka in mentorica študentkam kozmetike postane študentka Višje strokovne šole ŠC Novo Mesto

Delodajalka in mentorica študentkam kozmetike Leonida Kmetec iz podjetja Kozmetika in mikropigmentacija postane študentka višje strokovne šole.

Leonida Kmetec je končala gimnazijo in svoje izobraževanje je nadaljevala na srednji strokovni šoli ter končala program za kozmetično tehnico. Dodatna znanja in spretnosti z različnih področij kozmetike je pridobivala na seminarjih in tečajih v Sloveniji in v tujini. Pred 20. leti se je odločila, da stopi na samostojno podjetniško pot in odprla je svoj kozmetični salon. Ves čas je svoje znanje poglabljala na področju mikropigmentacije.

Kozmetičarka Leonida se zaveda pomena razvoja mlajših generacij kozmetičark, zato vsako leto omogoča študentkam v okviru praktičnega izobraževanja  pridobiti potrebne praktične izkušnje za delo bodoče višje kozmetičarke. Kot mentorica jim posreduje svoje znanje in izkušnje na področjih, ki jih izvajajo v salonu Kozmetika in mikropigmentacija v Framu pri Mariboru. 

Lastnica salona je pri študentkah ves čas spremljala, kaj se naučijo na višji strokovni šoli. Sistematično teoretično znanje, ki ga na šoli pridobijo, in želja po pridobitvi formalne izobrazbe jo je vzpodbudilo, da se je tudi sama pred tremi leti vpisala na študij kozmetike na Višji strokovni šoli v Novem mestu. Čaka jo še diplomsko delo, da postane višja kozmetičarka; s tem pa potrdila, da za vpis na višjo strokovno šolo ni nikoli prepozno. Praktične izkušnje se v procesu izobraževanja odlično dopolnjujejo z vsebinami višješolskega strokovnega programa.

»Študij na višji strokovni šoli mi je dal ogromno dodatnega znanja in novih pristopov v kozmetični dejavnosti. Znanje sem še zlasti dopolnila v komunikaciji, definiranju mojega dela, lažjemu pristopu pri delu s študentkami in seveda pri svojem osebnemu zadovoljstvu, da je možno vedno znova pridobiti nova znanja in  veščine. Vedno bom hvaležna vsem, ki so me na takšen ali drugačen način vzpodbudili k nadaljnjemu študiju za višjo kozmetičarko,« meni Leonida Kmetec.