8. letna konferenca CHAIN5

8. letna konferenca CHAIN5

Združenje CHAIN5 je združenje izobraževalnih institucij, ki izvajajo programe na 5. stopnji EQF. Letos so organizirali spletno letno konferenco, ki je potekala med 11. in 12. marcem 2021. Konference se je udeležilo več kot 160 udeležencev iz 21 različnih držav, ki so delili svoje znanje in izkušnje. 💡🌍

Chain5 kot skupnost različnih deležnikov na področju strokovnega izobraževanja ravni 5 predstavlja tudi interese Skupnosti VSŠ v mednarodnem okolju.

Konferenca je bila razdeljena na dve tematski skupini. Ena je bila vezana na praktično izobraževanje, druga pa na raznolikost in internacionalizacijo. Udeleženci so v manjših skupinah razpravljali o aktualnih temah in razvoju programov na 5. stopnji. Več si lahko preberete TUKAJ.

Cilj združenja CHAIN5 je, da do prihodnje konference ustvarijo dve novi tematski skupini. Eno za evropske in mednarodne zadeve ter drugo za nacionalni razvoj. Organiziranih bo več srečanj in prvo je predvideno v novembru 2021 v Sloveniji. Zagotovo se ga bomo udeležili tudi mi, saj je Skupnost VSŠ ena od ustanoviteljic združenja CHAIN5.

Letna konferenca CHAIN5 je vsako leto organizirana v drugi državi. Naslednja konferenca je predvidena 9., 10. in 11. marca 2022 v Oslu na Norveškem. Konferenca bo potekala na mešan način – fizično in online.

Vse prezentacije najdete TUKAJ.