Evropski teden poklicnih spretnosti 2022

Polno ime: Evropski teden poklicnih spretnosti 2022
Trajanje: 16.-20. maj 2022

EVROPSKI TEDEN POKLICNIH SPRETNOSTI

Evropski teden poklicnih spretnosti je letna pobuda Evropske komisije za ozaveščanje o koristih poklicnega in strokovnega izobraževanje in usposabljanja (PIU). 6. Evropski teden poklicnih spretnosti bo letos potekal od 16. do 20. maja 2022. Vse leto bodo potekali dogodki/aktivnosti na lokalni, regionalni in nacionalni ravni v 27 državah članicah EU.

Ti dogodki/aktivnosti bodo predstavili velike priložnosti, ki jih PIU ponuja mladim, odraslim, podjetjem in drugim deležnikom. Ker pandemija koronavirusa povzroča precejšnje težave vsem oblikam izobraževanja in usposabljanja, je to priložnost za povsem nov pristop k poklicnemu izobraževanju in usposabljanju, da postane sodobnejše, privlačnejše, bolj prilagodljivo in ustrezno. Kakšno vlogo igra PIU pri zagotavljanju trajnostnega in zelenega prehoda? Kakšne veščine bodo potrebne za delovanje v okolju, ki varuje dragocene vire Zemlje?

Tema letošnje kampanje je PIU in zeleni prehod (VET and the Green Transition) v skladu s prednostnimi nalogami Komisije za Evropski zeleni dogovor, da Evropa do leta 2050, postane prva podnebno nevtralna celina.

PRIDRUŽITE SE

Kako se pridružiti

Ključ do uspeha Evropskega tedna poklicnih spretnosti 2022 je dejavno vključevanje organizacij, podjetij in posameznikov v kampanjo. Če se vaš dogodek/aktivnost osredotoča na PIU in želite pomagati k njegovi večji prepoznavnosti, ga/jo lahko prijavite kot del Evropskega tedna poklicnih spretnosti 2022. To lahko storite na spletni strani Evropske komisije

Share Your Story (delite vaše zgodbe)

Evropska komisija želi slišati vaše izkušnje, povezane s poklicnim in strokovnim izobraževanjem in usposabljanjem, ki bodo pomagale napolniti knjižnico z zgodbami, da bodo navdihnile še druge. Svojo zgodbo lahko poveste tako, da izpolnite obrazec na spletni strani Evropske komisije.

Družbeni mediji

  • Uporabite družbene medije za širjenje sporočil o PIU
  • Objavite svoje slike, video posnetke ali ključna spoznanja z dogodka/aktivnosti z uporabo #EUVocationalSkills in #DiscoverYourTalent
  • Spremljajte in komunicirajte z vsebinami iz kanalov Evropskega tedna poklicnih spretnosti